Kartleggingsenheten omfatter breavsetninger avsatt i breforlandet etter lille istids maksimum for ca. 250 år siden. Den forekommer på stein- og blokkmark og er i langsom suksesjon mot hovedtyper i fjellet.
Kartleggingsenheten omfatter resente breavsetninger, det vil si morenemateriale som er avsatt i breforlandet etter lille istids maksimum for ca. 250 år siden. Dette er så kort tid at jordsmonn ikke er ferdig dannet. Kartleggingsenheten består stein- og blokkmark. Vegetasjonen er i primær suksesjon mot hovedtyper i fjellet, det vil si økologisk differensiering mot rabbe (AD-ØD_A), fjellhei, leside eller grasmark (AD-ØB_B) eller snøleie (AD-ØD_C). Artssammensetningen er preget av arter som indikerer suksesjon mot disse hovedtypene, men er oftest mer artsfattig og tilfeldig sammensatt i forhold til etablert fjellvegetasjon, som er mer sammenhengende og med en jevnere fordeling av arter.
-
Identifisering
Kartleggingsenheten ligger i breforlandet etter Lille Istids maksimum (innenfor 1750-morenen). Den har mer glissen vegetasjon enn etablert fjellvegetasjon.
-
Utbredelse og forekomst
Kartleggingsenheten forekommer i breforlandet etter Lille Istids maksimum (innenfor 1750-morenen). Den forekommer ovenfor skoggrensen. Arealet øker siden flere isbreer trekker seg tilbake.
-
Forvekslingsenheter
Kartleggingsenheten kan forveksles med alle naboenheter langs de definerende miljøvariablene i hovedtypen, først og fremst kartleggingsenheter med breforland og snøavsmeltingsområde.
-
Relasjon til NiN 2.3
Kartleggingsenheten inneholder grunntypene T26-1 og T26-3, på stein og blokk i NiN 2. Grunntypene inngår i kartleggingsenhetene T26-C-1 og T26-C-2 i NiN 2.
LT_D, DK_EFG, ØD_ABC, [KA_abcdefghi, PF_0A]