Kartleggingsenheten omfatter breavsetninger avsatt i breforlandet etter lille istids maksimum for ca. 250 år siden. Den forekommer på fine løsmasser og er i tidlig langsom suksesjon. Vegetasjonen mangler eller er pionérpreget.
Kartleggingsenheten omfatter resente breavsetninger, det vil si morenemateriale som er avsatt i breforlandet etter lille istids maksimum for ca. 250 år siden. Dette er så kort tid at jordsmonn ikke er ferdig dannet og vegetasjonen er fortsatt i primær suksesjon. Kartleggingsenheten består av fine sedimenter, det vil si leire, silt, sand og grus. Den omfatter områder som relativt nylig er smeltet fram, og har ofte et tynt jordlag med uferdig jordsmonn. Vegetasjonen mangler eller er i tidlig primær suksesjon. Artssammensetningen er preget av pionérarter uten sammensetning som indikerer suksesjon mot rabbe (AD-ØD_A), fjellhei og leside (AD-ØB_B) eller snøleie (AD-ØD_C).
-
Identifisering
Kartleggingsenheten ligger i breforlandet etter Lille Istids maksimum (innenfor 1750-morenen). Den skilles i flybilder fra omkringliggende vegetasjon etter farge og terrengform.
-
Utbredelse og forekomst
Kartleggingsenheten forekommer i breforlandet etter Lille Istids maksimum (innenfor 1750-morenen). Arealet øker siden flere isbreer trekker seg tilbake.
-
Forvekslingsenheter
Kartleggingsenheten kan forveksles med alle naboenheter langs de definerende miljøvariablene i hovedtypen, først og fremst kartleggingsenheter med breforland og snøavsmeltingsområde.
-
Relasjon til NiN 2.3
Kartleggingsenheten omfatter grunntypene T26-6 og T26-7, som utgjør kartleggingsenheten T26-C-4 i NiN 2. I tillegg inngår den delen av T26-5 (T26-C-3) som består av grus.
LT_D, DK_ABCD, ØD_0, [KA_abcdefghi, PF_0A]