Kartleggingsenheten består av åpen vegetasjon på organisk driftmateriale i flomsonen langs store innsjøer.
-
Rekvesøyane, Voss, Hordaland.
Ferskvannsdriftvoll forekommer i øvre geolittoral- og nedre supralittoralbelte i beskyttete viker langs bredden av store innsjøer. Den består av store mengder mer eller mindre grovt organisk materiale, som kvister, løv, og annet dødt plantemateriale fra helofyttbelter og annen vegetasjon som driver i land i flomperioder. Kartleggingsenheten består derfor av relativt ustabilt substrat med stadig tilførsel av organisk materiale, som er større enn nedbrytningen, slik at organisk materiale akkumuleres. Ferskvannsdriftvoll har likheter med driftvoll i saltvannssystemer, og har, i likhet med disse, innslag av nitrofile arter, som for eksempel krypkvein Agrostis stolonifera, sumpforglemmegei Myosotis laxa, vasspepper Persicaria hydropiper og nikkebrønsle Bidens cernua.
-
Identifisering
Kartleggingsenheten forekommer som smale grønne eller brune belter i flomsonen langs store innsjøer, oftest tydelig separert fra vegetasjonen omkring. Den dekker trolig små arealer og kan være vanskelig å identifisere på flybilder.
-
Utbredelse og forekomst
Kartleggingsenheten forekommer som smale belter på strender i flomsonen langs store innsjøer. Utbredelsen er mangelfullt kjent.
-
Forvekslingsenheter
Kartleggingsenheten kan muligens forveksles med NA-TE08 Flommarkseng.
-
Relasjon til NiN 2.3
Kartleggingsenheten tilsvarer T23-C-1 Ferskvannsdriftvoll i NiN 2.
ST_J, TV_i(‒), SA_0a