Kartleggingsenheten består av skogsmark på nedbørsmyr.
Kartleggingsenheten består av skogsmark med overflatetorv som ikke har vært i kontakt med jordvann. Den får all tilførsel av vann fra nedbør og er derfor fattig på mineralnæringsstoffer, siden vannet ikke har vært i kontakt med fastmark. Furu Pinus sylvestris er det dominerende treslaget i kartleggingsenheten. Tresjiktet er ofte åpent med trær på 8-10 m høyde, men kan også bestå av vekstbegrensede trær. Dette er trær som er høyere enn 2 m, men som på grunn av ugunstige vekstforhold ikke forventes å bli høyere enn 5 m. Flora og fauna er artsfattig og består av svært lite næringskrevende arter. Såkalte jordvannsindikatorer mangler, det vil si arter som bare vokser på steder som tilføres jordvann. Innslaget av fastmarksarter er høyere enn i NA-VC01 Åpen nedbørsmyr. Lyngarter er vanlig, både blåbær Vaccinium myrtillus, blokkebær Vaccinium uliginosum og tyttebær Vaccinium vitis-idaea. Finnmarkspors Rhododendron tomentosum kan forekomme innenfor artens utbredelsesområde. Ulike nøysomme torvmoser dominerer bunnsjiktet.
-
Identifisering
Kartleggingsenheten forekommer i flatt terreng. På flyfoto fremstår typen ofte som områder med glissen skog. Fargen i flyfoto varierer fra lys grønn på grunn av dominans av furu, til brungrønn ved glissent tresjikt.
-
Utbredelse og forekomst
Kartleggingsenheten finnes hovedsakelig i de mer kontinentale delene av landet. Arealandelen avtar mot oseaniske områder og mot høyden.
-
Forvekslingsenheter
Kartleggingsenheten kan forveksles med NA-VB01 Myr- og sumpskogsmark, først og fremst VB01-M005-01 Svært til temmelig kalkfattig myr- og sumpskogsmark.
-
Relasjon til NiN 2.3
Kartleggingsenheten inngår i grunntypen V3-6 det vil si kartleggingsenheten V3-C-2 Ombrotrof myrkant i NiN 2.
VT_E